Dubbele DigiD functionaliteit

In 2020 hebben we aantal van jullie wensen, die al wat langer op jullie wensenlijstje voor onze formulieren stonden, in twee sprints opgeleverd. 2021 staat voor onze formulieren en de PIP tot op heden in het teken van onderhoud en vernieuwing van het onderliggende fundament van de oplossingen.

DigiD

Belofte maakt schuld en dat betekent dat we ook dit jaar twee wensensprints hebben ingepast in onze planning. De komende twee sprints gaan we inzetten om een lang gekoesterde wens van veel gebruikers op te pakken. Het betreft hier de dubbele DigiD functionaliteit. Hiermee is het straks mogelijk voor 2 burgers om beiden in één formulier in te loggen om een gezamenlijke aanvraag te kunnen doen.  

Hoe werkt de dubbele DigiD functionaliteit?

  1.  Burger 1 logt in met  DigiD en vult het eerste deel van het formulier in wat betrekking heeft op zichzelf. Daarnaast vult burger 1 ook het BSN en het e-mailadres in van burger 2. Vervolgens verschijnt de vraag of de burger direct wil verder gaan met de rest van de aanvraag of dat burger 2 dit op een later moment kan afronden.  
  2. Burger 2 ontvangt een e-mail met daarin een link naar het formulier. Hiermee kan desbetreffende persoon de ingevulde aanvraag van Burger 1 openen en verder aanvullen.  
  3. Burger 2 logt in met DigiD waarna er weer pre-fill kan plaatsvinden. Vervolgens vult burger 2 de rest van het formulier in.  
  4. Burger 2 maakt de aanvraag compleet en dient deze in bij de organisatie die het formulier nodig heeft voor de verwerking van een aanvraag.  

Wil jij ook jouw wensen met ons delen?

Met de wensen die op de wensenlijst staan, gaan onze developers aan de slag in een wensensprint. Als klant kun je dat proces volgen via de interactieve roadmap op ons social intranet. Daar kun je ook aanvullende ideeën achterlaten en ‘dotten’ wat je belangrijk vindt. Wij nodigen jou van harte uit om de roadmap te bekijken. Heb je nog geen toegang tot onze roadmap? Neem dan contact op met support en zij geven je toegang.