Onze websiteoplossing, op maat voor bezoekers en beheerders

Goed beoordeelde online dienstverlening valt of staat met de juiste informatie op het juiste moment via een laagdrempelige manier. Inwoners en bedrijven verwachten snel de informatie te zien die ze zoeken op de websites van overheden. Het is dus belangrijk dat je daarop kunt inspelen als overheidsorganisatie. Een goede beheeromgeving waarin webmasters eenvoudig content kunnen toevoegen, structureren en toegankelijk maken, is daarvoor essentieel. Als antwoord op zo’n beheeromgeving, hebben we onze eigen websiteoplossing powered by Drupal. 

tekening van een bouwkraan die aan een computerscherm werkt

Shift2 heeft veel kennis opgebouwd in digitale dienstverlening van overheden. Samen met onze klanten werken we voortdurend aan verbetering van de softwareoplossingen om inwoners en bedrijven optimaal te bedienen. Met onze websiteoplossing zetten we een stap in websitebeheer waar iedereen beter van wordt. De voordelen voor het webteam en bezoekers van de website worden duidelijk als we inzoomen op enkele functionaliteiten.

Content op maat van doelgroep

Onze websiteoplossing is flexibel, wendbaar en op ieder detail niveau aanpasbaar. Dit betekent dat je als beheerder binnen een omgeving de content doelgroepgericht kunt configureren. De mooiste feature, vind ik zelf. Ik bedoel hiermee dat je het uiterlijk en de sfeer van de pagina’s, maar ook dienstverleningsopties en informatieblokken kunt aanpassen aan de vragen en behoefte van de doelgroep. Een pagina gericht op toeristen in de gemeente heeft bijvoorbeeld veel sfeerbeelden, de agenda van evenementen is prominent in beeld. De pagina voor trouwen van diezelfde gemeente is juist ingedeeld met toptaken, zodat een stel gemakkelijk en snel informatie kan vinden over het registreren van een huwelijk en zaken daaromheen. Je toont dus relevante content, passend bij de persoonlijke situatie van de verschillende bezoekers.

Structuur toevoegen en verschijningsvorm kiezen

Je kunt gemakkelijk pagina’s toevoegen in de structuur. Je kiest bijvoorbeeld voor het toevoegen van een homepage, zoekpagina, archiefpagina, enzovoort. Vervolgens kun je de verschijningsvorm kiezen: split screen, gekleurde toptaken, blokken, verticale pagina, enzovoort. Bij wijze van spreken kun je per dag, en per minuut een andere indeling kiezen. Zo zorg je voor een unieke uitstraling.

Content toevoegen met een druk op de knop

Nieuwe content aanmaken gaat met een druk op de knop. Voorheen was het wat lastiger voordat je op de juiste pagina in de structuur was voordat je de content kon toevoegen. Ook kun je nu diverse paragrafen toevoegen aan het basissjabloon om content die presentatiewijze te geven die passend is. Denk aan paragraaftypen als uitgelichte afbeelding, tekstblok, zijblokken, openklap blokken, enzovoort. Zo kan bijvoorbeeld een nieuwspagina telkens anders ingedeeld zijn, zodat je de boodschap goed kunt presenteren. Voor een aantal veelgebruikte paginaopties zijn al sjablonen in het CMS toegevoegd: nieuws, openingstijden, pagina, producten en diensten, vacatures, weblog. Maar je kunt de indeling vervolgens dus nog steeds zelf bepalen.

Tags en overzichtspagina’s

Met tags draag je binnen onze websiteoplossing bij aan de zichtbaarheid van bepaalde inhoud. Je bepaalt waar deze getoond wordt en of de content bijvoorbeeld meegenomen kan worden naar een post op Facebook. Inhoud en structuur worden zo gekoppeld en je geeft gewicht mee aan de inhoud. Met de tag zeg je als het ware hoeveel belangrijker deze inhoud is ten opzichte van andere inhoud.

Ook kun je overzichtspagina’s maken door tags te gebruiken, bijvoorbeeld een overzichtspagina van wegwerkzaamheden die alle berichten met de tag ‘wegwerkzaamheden’ toont. Handig voor jou als beheerder en voor de bezoeker die alle info bij elkaar heeft.

Afbeeldingen optimalisatie

Een mooie ingebouwde tool is de afbeelding optimalisatie. Binnen de afbeelding kun je het belangrijkste onderwerp bepalen/aangeven. Door dit focus point aan te geven bepaal je het midden van de afbeelding, zodat de afbeelding op ieder device vanuit daar opbouwt. Ook slaat onze websiteoplossing automatisch meer dan tien versies op voor verschillende devices. Zo is de weergave voor ieder device passend en krijgt de bezoeker een goed beeld.

Feedback en rating tool

Content weergeven op een aantrekkelijke manier die past bij de vragen van de doelgroep is mooi, maar je wilt natuurlijk ook weten of de inhoud goed aansluit. Met de feedback en ratingtool kunnen bezoekers een waardering geven per pagina, zodat je de klanttevredenheid over de content per pagina kunt zien.

En nieuwe ontwikkelingen blijven komen, want SIMsite powered by Drupal is klaar voor nu en de toekomst.

Meer weten? 

Neem vrijblijvend contact op

Recente artikelen

Lees hier onze blogs en nieuwsberichten